vetemenyem logo

Veteményem Korlátolt Felelősségű Társaság

https://app.vetemenyem.hu/kezdolap

Általános Szerződési Feltételek

Az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF.) célja, hogy a Veteményem Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Társaság/Szolgáltató) és a Megrendelő/ Felhasználó közötti jogviszonyt szabályozza, illetve a Szolgáltató szolgáltatásainak jogi feltételeit és körülményeit meghatározza. 

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra (utólag nem hozzáférhető), kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, amely nem minősül írásbeli szerződésnek. A webshop és az applikáció működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken szíves rendelkezésére állunk.

A szerződés érvényesen nem jöhet létre az ÁSZF kifejezett elfogadása nélkül.

Kérjük, mielőtt használná a szolgáltatást, olvassa el figyelmesen a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. Jelen Szerződés tartalmazza a „app.vetemenyem.hu/kezdolap” applikáció, illetve weboldal (a továbbiakban: App/Szolgáltatás) használatához, valamint ennek keretében igénybe vehető szolgáltatásokhoz előírt, jogilag kötelező feltételeket. A Szolgáltatás bármely módon történő használatával, ideértve, de nem kizárólag az App-ba való bejelentkezést, az adatbázisban való keresést, Ön jelzi, hogy elolvasta, megértette és hozzájárult a jelen Szerződésben foglalt feltételekhez.
Amennyiben Ön nem kívánja betartani a jelen ÁSZF-ben foglaltakat, kérjük, ne használja a Szolgáltatást, illetőleg ne próbálja meg a Szolgáltatást használni vagy az App.- ba belépni.

 1. Szolgáltató adatainak felsorolása

Név: Veteményem Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 3300 Eger, Mátyás király út 115.

Levelezési cím:

Nyilvántartásba vevő hatóság: Egri Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 10-09-039051

Adószám: 27455403-2-10

Képviselő: Dinga Szabolcs

Telefonszám: + 36 30 9657 357

E-mail: [email protected]

Honlap: www. vetemenyem.hu

A szerződés nyelve: magyar

A tárhely szolgáltató adatai:

Tárhely. Eu Kft.

Tárhely.eu Kft.

A elérhetőségei

Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14, 1097

Telefonszám: +36 1 789 2 789

E-mail cím: [email protected]

 1. Alapvető rendelkezések
 • Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.
 • ÁSZF hatálya, elfogadása

Az ÁSZF kiterjed a Társaság által kezelt összes oldalra és https://app.vetemenyem.hu/kezdolap domain név összes oldalára és az oldalakon található információkra, tartalmakra, anyagokra, képekre, illusztrációkra, szolgáltatásokra. Az ÁSZF 2021. 12.01. napjától, visszavonásig érvényes. A Szolgáltató minden jogot fenntart magának, hogy akár egyoldalúan, előzetes bejelentés nélkül, a jogi kereteken belül bármikor módosíthatja az ÁSZF tartalmát. Ugyanakkor a Szolgáltatónak kötelessége az ÁSZF tartalmának, jogi kereteken belüli módosítás esetén a Felhasználót tájékoztatni.

 1. Szolgáltatás
  • Amennyiben a Felhasználónk szeretne lenni, úgy az első látogatás alkalmával, a weboldalon lehetősége nyílik arra, egy ingyenes regisztrációt követően, hogy a folyamatosan bővülő, széleskörű adatbázisunkat szabadon felhasználja. Az adatbázisunk továbbá segít a Felhasználóknak meghatározni, illetve beazonosítani a legtöbb szántón, kertészetben vagy gyümölcsösben előforduló rovarkártevők, vagy gombás, baktériumos megbetegedések által okozott tünetet. Az oldalunk nem csak a tünetek felismerésében segíti a Felhasználót, hanem tanácsokat, ötleteket ad a probléma kezelésére és a későbbi megelőzésére is. Illetve a Felhasználók regisztrációt követően rálátást kapnak a többi regisztrált Felhasználó által feltöltött képekre, megosztott tartalmakra, a másik Felhasználók kertjeire. Ezáltal egymásnak tanácsokat, javaslatokat adhatnak a kerttervezés keretein belül. Továbbá a Felhasználó információkat nyerhet a helyes vetésforgó kialakításáról, a növénytársítás megfelelő megoldásairól és a hatékonyabb termelésről.
  • Az oldal a Felhasználók számára szolgáltatásokat nyújt, melyek részben nyilvánosak, részben pedig regisztrációhoz kötöttek. Bizonyos szolgáltatások köre ingyenesen hozzáférhető, ugyanakkor vannak olyan szolgáltatások, amelyek ellenérték megfizetéséhez kötöttek. Ingyenesen, és bejelentkezés nélkül látogatható lesz a blog, egy ingyenes bejelentkezést követően korlátozottan felhasználhatóvá válik a kerttervező, a kártevő, és növénybetegség adatbázis, a saját növényeim funkció, és a határozó felületek, és a bolt. Ezek ingyenes felhasználhatósága a bolt funkción kívül korlátozott, a funkciók 20 százaléka elérhető ingyenes felhasználóinknak. A prémium felhasználók jogosultak csak igénybe venni a növényfelismerő alkalmazást, és a kerttervező, a növénybetegség, és kártevő határozó, a kártevő, és betegség adatbázis valamint a saját növényeim funkciók teljes verzióját.
  • A regisztráció során meg kell adnia a nevét, és az elektronikus levelezési címét, termék megrendelése esetén telefonszámát, nevét, lakcímét, szállítási címét. A sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A regisztráció kötelezettségekkel nem jár.
  • A szolgáltatás keretein belül a Felhasználót interaktív formában növényvédelmi kártevő, betegség, gyom, és egyéb károsító beazonítását segíti. Ugyanakkor szaktanácsot az oldal nem ad, az információk szakirodalmi adatokon és magánvéleményen alakulnak.
  • A portálon adatbázisok találhatók, így különösen zoológiai, növényegészségügyi, mezőgazdasági, és kertészeti technológiai adatbázis, amelyben a Felhasználó ingyenesen jogosult keresni. A Szolgáltató ezen adatbázisok tartalmáért, az azokban lévő információkért, azok naprakész jellegéért, helyességéért, teljességéért nem felel, a Felhasználó ezen adatokra hivatkozással a Szolgáltatóval szemben semmilyen jogcímen semmilyen igényt nem érvényesíthet.
  • A portálon a „Bolt” menüpont alatt a Vásárlónak lehetősége nyílik arra, hogy akár regisztráció mellett, akár regisztráció nélkül a termékek közül vásároljon a portálon, illetve jelen ÁSZF 4.1. pontjában körülírt termékek közül.
  • A Megrendelőnek a https://app.vetemenyem.hu/kezdolap oldalon, illetve a telefonos platformon (Google Play, Appstore) lehetősége van arra, hogy a hobbikertészekre optimalizált tanácsadó, döntéstámogató, és értékesítő termékeket megismerje, illetve azokat megvásárolja. A Felhasználóknak lehetősége van arra, hogy egymással a platformon tartalmakat oszthassanak meg, melyek alapján tanácsokat és tippeket adhatnak egymásnak. Illetve „Bolt” felületen keresztül a kertészkedéshez szükséges vetőmagokat, csapdákat, tápoldatokat, kerti szerszámokat, mikrözöldeket megvásárolja.
  • Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van a bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett).

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. A Szolgáltató a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

 • Eljárás hibás árajánlat esetén

Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül:

 • 0 Ft-os ár,
 • kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 1000 Ft-os termék esetén a 50 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 100 Ft-ért kínált termék).
  • Hibás ár feltüntetése esetén Szolgáltató felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Megrendelő eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.
  • Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk!
 1. A rendelés menete
 • A vetemenyem.hu/kezdolap weboldalon a „Bolt” fülre kattintva, a Megrendelőnek lehetősége nyílik arra, hogy a kertészkedéshez szükséges Termék(ek) esetén a „Kosár” gombra kattintva azokat kosárba helyezze. Amennyiben úgy kívánja, a vásárlást tovább folytathatja, majd a „Megrendelés” gombra kattintva akár regisztrációval, akár regisztráció nélkül azokat megvásárolhatja.
 • „Megrendelés” gomb lenyomását követően megjelenik az adatok megadása, amelyeket szükséges kitölteni (Számlázási adatok keretein belül név, ország, irányítószám, település, utca, házszám, cég esetén adószám). A fenti szövegdobozok kitöltését követően Ön a „Tovább” gombra kattintva folytathatja a megrendelési folyamatot, illetve törölheti/javíthatja az eddig bevitt adatokat, és visszaléphet a Kosár tartalmához.
 • A „szállítás és fizetés” menüpont alatt lehetősége van kiválasztani a fizetési módot (SimplePay, Előre utalás, Készpénzzel a helyszínen, Utánvéttel), továbbá a szállítási módot (Postai csomagfeladás, PostaPont, Csomagautomata, Elsőbbségi Ajánlott Levélküldemény, MPL futárszolgálat, Személyes átvétel, Postai Csomagfeladás utánvéttel).
 • A „Tovább” gombra kattintás esetén Ön a „Adatok ellenőrzése” oldalra érkezik. Itt láthatja összegezve az Ön által korábban megadott adatokat, így a Kosár tartalmát, a Felhasználói, számlázási és szállítási adatokat és az Ön által fizetendő összeget (ezeken az adatokon itt már nem változtathat, csak ha a „Vissza” gombra kattint).
 • Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy a rendelés megfelel az Ön által megrendelni kívánt termékeknek, valamint az Ön adatai helyesen szerepelnek, úgy az „Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával zárhatja le megrendelését. A „Megrendel” gomb lenyomását megelőzően Önnek el kell fogadni az ÁSZF-t, és az Adatkezelési tájékoztatót. Ön az „Megrendelés elküldésével” kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – a Szolgáltató jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén – fizetési kötelezettséget von maga után.
 • Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a rendelése leadására. A Szolgáltató legkésőbb az Ön rendelésleadását követő munkanapon visszaigazolja a készleten lévő termékeket, illetve felveszi Önnel a kapcsolatot abban az esetben, ha az Ön által megrendelt termék(ek)ből a kívánt mennyiség nincs készleten. A szerződés akkor jön létre, amikor a Szolgáltató által küldött visszaigazoló email az Ön számára a levelezőrendszerében hozzáférhetővé válik.
 1. A megrendelt termék ellenértékének és a szállítás díjának fizetésének módja

6.1. A megrendelt termék fizetésének módja

 • Banki előre utalással történő teljesítés: ha már visszaigazoltuk az Ön megrendelését, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálja a bankszámlaszámunkat és a megrendelésszámot, amelyre hivatkozni kell az átutalás közlemény rovatában. Amennyiben az átutalt összeget jóváírják a bankszámlánkon, csak ezt követően adjuk fel a futárszolgálattal a terméket (bankszámlaszámunkat az üzemeltetői adatok között találja meg)
 • Személyesen történő teljesítés: Ez esetben Ön az üzemeltető székhelyén/telephelyén forintban fizeti meg a termék vételárát, vagy készpénzben, vagy bankkártyával. Amennyiben a személyesen történő teljesítést jelöli meg a Felhasználó, a Szolgáltató a rendelés leadását követően felveszi Önnel a kapcsolatot, egyeztetés céljából.
 • SimplePay (VISA, MasterCard, Maestro, Apple Pay, Google Pay) történő teljesítés
 • Utánvéttel történő teljesítés: A terméket az általunk megbízott Magyar Posta szállítja ki az Ön által megadott címre, ahol a termék, vagy termékek számla szerinti árát a futárnak kell készpénzben/bankkártyával kifizetni. Utánvétes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj még hozzáadódik.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és a garancialevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

6.2. Szállítás módjai és díjszabása

 1. ) A megrendelt termékeket a Magyar Posta kézbesíti az Ön által megadott címre.

Szállítás módjainak felsorolása, leírása (pl személyes átvétel, csomagpont, futárszolgálat stb.)

 • Rendelési érték 0-19.999 Ft között a házhoz szállítás díja: 1975 Ft.
 • Rendelési érték 20.000 Ft felett ingyenes.
 • Utánvételes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj a rendelés értékéhez hozzáadódik.

b.) PostaPont: A megrendelt termékek Posta Pontra történnek kézbesítésre, a Magyar Posta fiókjaiba vagy MOL töltőállomásokra, melynek díja 0-19.999 Ft között 1525 Ft. 20.000 Ft felett ingyenes.

c.) Csomagautomata: Ezzel a szállítási móddal a Magyar Posta fiókjaiba vagy MOL töltőállomásokra kérheti a csomag kiszállítását, melynek díja 0-19.999 Ft között 945 Ft. 20.000 Ft felett ingyenes.

d.) Elsőbbségi Ajánlott Levélküldemény: Ezzel a megoldással 50 grammos súlyhatárig kérheti a termékek kiszállítását. Gyorsan, pontosan Önnek, a feladás másnapján kézbesítésre kerül. Elsősorbab vetőmagok vásárlása esetén ajánljuk. Csak előre utalás vagy bankkártyás fizetés esetén működik, melynek díja 0-19.999 Ft között, 625 Ft. 20.000 Ft felett ingyenes.

e.) MPL futárszolgálat, a világ bármely szegletébe, gyorsan, kényelmesen, megfelelő áron, az egyedi igényeknek is megfelelve kínál futárszolgáltatást, melynek díja 0-19.999 Ft között 1975 Ft, 20.000 Ft felett ingyenes.

f.) Személyes átvétel előre egyeztetett helyszínen és időpontban, mely ingyenes.

g.) Postai Csomagfeladás utánvéttel, amennyiben utánvéttel kéri a postai csomagot a futár az Ön lakcímére fogja kézbesíteni a megrendelt termékeket. Kérjük vegye figyelembe, hogy az utánvét extra szolgáltatásnak minősül, amelyért a posta drágább szállítási díjat kér, melynek díja 0-19.999 Ft között 2400 Ft, 20.000 Ft felett ingyenes.

A termék átvételekor a Felhasználó köteles megvizsgálni, hogy a termék csomagolása sérülésmentes-e. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson, a terméken a Felhasználó kérheti a futárótól a jegyzőkönyv felvételét, mivel a termék futártól való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával megtörténik a termék mennyiségi és minőségi átvétele. Az átvételt követően a Felhasználó kizárólag a törvény által biztosított elállás jogával élhet, ezért a szállítást végző személy távozását követően a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni.

Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

6.3. Szállítási határidő:

Raktáron lévő termékek esetében a megrendelés visszaigazolásától számított 3-5 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron 7-10 nap.

A Szolgáltató – eltérő megállapodás hiányában – a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a Fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

A Szolgáltató késedelme esetén a Fogyasztó jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a pótharáidőn belül nem teljesít, a Fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni. A Fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni, ha a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta vagy a szerződést a Felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben – és nem máskor – kellett volna teljesíteni.

A nem lemondott és kiszállításra került megrendelések esetén a Felhasználó élhet az elállás jogával, de ez esetben a visszaszállítás során felmerült szállítási költség a Megrendelőt terheli. A Megrendelő akkor is köteles a visszaszállítás költségeit megtéríteni a Szolgáltató részére, ha a csomag „nem kereste „vagy „nem fogadomel” jelzéssel kerül visszakézbesítésre a Magyar Posta által.

7.Elállás joga

7.1. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet szabályozása értelmében a Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

7.2. Fogyasztó az, aki szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

7.3. Elállási nyilatkozat, a fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog gyakorlása alapján lehetőség van egyértelmű nyilatkozat útján vagy a honlapról is letölthető nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolni. A Fogyasztó határidőben gyakorolja az elállás jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

Kérjük, hogy az elállási nyilatkozatot és a terméket az alábbi címre visszajuttatni szíveskedjen:

Cégnév: Veteményem Korlátolt Felelősségű Társaság

Cím: 3300 Eger, Mátyás király út 115.

7.3. A fogyasztó elállási nyilatkozatának érvényessége

Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát határidőn belül elküldi. A határidő 14 nap. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta. A Szolgáltató a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles elektronikus adathordozón haladéktalanul visszaigazolni, amennyiben az internetes honlapján is biztosítja a fogyasztó számára az elállási jog gyakorlását.

7.4. Amennyiben a Fogyasztó megrendeléskor jelezte, hogy mely határidőig kell a részére bocsátani a megrendelt terméket, és ezt a határidőt a Szolgáltató visszaigazolásban elfogadta, azonban valamilyen okból, ezen határidőn belül nem tudja teljesíteni a megrendelést, úgy a Fogyasztó jogosult a megrendeléstől póthatáridő tűzése nélkül elállni. Amennyiben a Fogyasztó a megrendelés megkezdésekor részben vagy teljes mértékben fizetett a vállalkozásnak a megrendelt termékért, és a póthatáridő kitűzése nélkül kíván elállni a Fogyasztó a vásárlástól, akkor a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat befogadási napjától számított 14 napon belül visszatéríti a korábban Fogyasztó által kifizetett összeget.

7.5. Írásban történő elállás esetén, azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül elküldi a Szolgáltatónak.

7.6. A Fogyasztó elállása esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az elállási nyilatkozatának a közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megjelölt futárnak) átadja. A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének a költsége a Fogyasztót terheli.

7.7. Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a kiszállításért fizetett költséget is. Kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

7.8. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolja hitelt érdemlő módon, hogy azt visszaküldte. A Szolgáltató a kettő időpont közül a korábbi időpontot veszi figyelembe.

7.9. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adta. E visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

7.10. A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

7.11. Az elállási jog az alábbi esetekben nem gyakorolható:

A Szolgáltató kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben:

 • a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 • olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 • olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 • olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 • nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 • lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 • a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.
 1. Jótállás, szavatosság, kellékszavatosság

8.1. Milyen esetben élhet Felhasználó a kellékszavatossági jogával?

Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályai szerint.

8.2. Milyen jogok illetik meg a Felhasználót a kellékszavatossági igénye alapján?

Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára másik igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

8.3. Milyen határidőben érvényesítheti Felhasználó kellékszavatossági igényét?

Felhasználó (ha fogyasztónak minősül) köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított kettő éves (vállalkozás esetén 1 éves) elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

8.4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Felhasználó a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

8.5. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének (amennyiben a Felhasználó fogyasztónak minősül)?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Felhasználó igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a webshopot üzemeltető vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

8.6. Milyen esetben élhet Felhasználó a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Felhasználó – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

8.7. Milyen jogok illetik meg Felhasználót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

8.8. Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

8.9. Milyen határidőben érvényesítheti Felhasználó termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven (vállalkozás esetén 1 éven) belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

8.10. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Felhasználónak kell bizonyítania.

8.11. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás

8.12. A 2021. január 1. napját követően vásárolt tartós fogyasztási cikkekre az új jótállási szabályok érvényesek, melynek háttérjogszabálya az egyes fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22) Kormányrendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 294/2004. (VIII.27.) Kormányrendelet módosításáról szóló 270/2020. (VI.12.) Kormányrendelet, a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet, továbbá a Ptk. ide vonatkozó rendelkezései.

8.13. A jótállási kötelezettség teljesítése azt a vállalkozást terheli, amelyet a fogyasztóval kötött szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez. A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. A jótállás érvényességéhez, valamint a jótállásból eredő jogok érvényesítéséhez a vállalkozás az e rendeletben foglaltakon túl további követelményt nem támaszthat a fogyasztóval szemben, kivéve, ha a fogyasztási cikk megfelelő üzembe helyezése más módon nem biztosítható és a követelmény teljesítése nem jelent aránytalan terhet a fogyasztó számára. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre a rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a vállalkozást megillető jogok a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra. A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.

8.14. A jótállás időtartama:

 • 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,
 • 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
 • 250 000 forint eladási ár felett három év.

E határidők elmulasztása - főszabályként- jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe, helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja. A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

8.15. A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel érvényesíthetőek, amelynek nem tehető feltételévé a fogyasztási cikk felbontott csomagolásának a fogyasztó általi visszaszolgáltatása. A jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek.

8.16. A fogyasztó a kijavítás iránti igényét választása szerint a vállalkozás székhelyén, bármely telephelyén, fióktelepén és a vállalkozás által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti. A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. Kijavítás iránti igény teljesítésekor a vállalkozásnak vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén - a javítószolgálatnak a jótállási jegyen vagy ahhoz csatoltan fel kell tüntetnie:

 • a kijavítás iránti igény bejelentésének és a kijavításra történő átvételnek az időpontját,
 • a hiba okát és a kijavítás módját, továbbá
 • a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, valamint gépjármű esetében a kilométeróra állását.

8.17. Kicserélés iránti igény teljesítésekor a vállalkozásnak a jótállási jegyen fel kell tüntetnie a kicserélés tényét és időpontját. Ha a meghatározott jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során a vállalkozás részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni. Ha a rendeletben meghatározott jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik - a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában -, valamint ha a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés b) pontja alapján a fogyasztó nem igényli a vételár arányos leszállítását, és a fogyasztó nem kívánja a fogyasztási cikket a vállalkozás költségére kijavítani vagy mással kijavíttatni, a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni. Ha a fogyasztási cikk kijavításra a kijavítási igény vállalkozás részére való közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, - a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában - a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

8.18. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

8.19. A hibás teljesítéssel a szolgáltatás tárgyában bekövetkezett károk megtérítését a jogosult akkor követelheti, ha kijavításnak vagy kicserélésnek nincs helye, vagy ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt. E kártérítési igény a kellékszavatossági jogok érvényesítésére meghatározott határidőn belül évül el. A jogosult kártérítési igényét az ugyanabból a szerződésből eredő követeléssel szemben kifogásként akkor is érvényesítheti, ha a kártérítési igény elévült.

 1. Vegyes rendelkezések

9.1. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései tekinthetők irányadónak.

 1. Panaszkezelés rendje (fogyasztónak minősülő Felhasználók esetén)

10.1. Amennyiben a Fogyasztó a fogyasztói jogának megsértését észleli, lehetősége van a Békéltető Testülethez fordulni jogorvoslat céljából. A Békéltető Testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A célja, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a Felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.

A Társaságot a Békéltető Testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

A Békéltető Testületi eljárással kapcsolatban további információt itt olvashatnak: https://bekeltetes.hu

10.2.

Baranya Megyei Békéltető Testület

Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.

Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.

Telefonszáma: (72) 507-154

Fax száma: (72) 507-152

E-mail cím: i[email protected], [email protected]
Honlap cím: www.baranyabekeltetes.hu

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-532
Fax száma: (76) 501-538
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület

Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976
Fax száma: (66) 324-976
E-mail cím: [email protected];

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, (46) 501-870
Fax száma: (46) 501-099
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekeltetes.borsodmegye.hu

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekeltet.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekeltetes-csongrad.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekeltetesfejer.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202, (96) 520-217
Fax száma: (96) 520-218
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekeltetesgyor.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

Címe: 4025 Debrecen, Vörösmarty utca 13-15.

Telefonszáma: (52) 500-710, (52) 500-745

Fax száma: (52) 500-720

E-mail cím: [email protected]

Honlap cím: www.hbmbekeltetes.hu

Heves Megyei Békéltető Testület

Címe: 3300 Eger, Hadnagy utca 6. földszint 1. Kapucsengő': 6
Postacíme: 300 Eger, Faiskola út 15.

Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
E-mail cím: [email protected]

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-621

E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.jaszbekeltetes.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Címe: 2800 Tatabánya, Fő' tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010/36-os mellék
Fax száma: (34) 316-259
E-mail cím: bekel [email protected]

Nógrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A fsz. 4.

Telefonszám: (32) 520-860

Fax száma: (32) 520-862

E-mail cím: n [email protected]

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1) 269-0703
Fax száma: (1) 269-0703
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.

Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

E-mail cím: [email protected]

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 420-180
Fax száma: (42) 420-180
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekeltetes-szabolcs.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület

Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszáma: (74) 411-661

Fax száma: (74) 411-456
E-mail cím: [email protected]

Vas Megyei Békéltető Testület

Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Ügyfélfogadás: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.
Telefonszáma: (94) 312-356, (92) 506-645
Fax száma: (94) 316-936
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.vasibekelteto.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.
Telefonszáma: (88) 814-121, (88) 814-111 (VKIK)
Fax száma: (88) 412-150 (VKIK fax száma)
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi út 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
E-mail cím: [email protected]
Honlap cím: www.bekelteteszala.hu

10.3. Online vitarendezési platform:

Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy az online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást.

Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

 1. Szerzői jogok

11.1. A webshop szerzői jogi védelme:

Jelen weblap böngészésével a Felhasználó elfogadja, hogy a weblap üzemeltetőjének a Veteményem Kft.-nek, vagy a vele szerződésben álló alkotók, szerzők szellemi termékét képező tartalmakat olvassa és kizárólag személyes információ szerzésére használja fel. A weblap üzemeltetője, mint a tartalmak jogtulajdonosa vagy a tartalmakat biztosító szerzők képviselője nem járul hozzá e közzétett tartalmak engedély nélküli másolásához, és annak változatlan vagy nagymértékben hasonló módon történő átvételéhez, felhasználásához, közléséhez vagy terjesztéséhez. A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb.) szerzői jogi védelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos.

A jelen feltételek tudomásul vételével a Felhasználó egyúttal aláveti magát a magyar szerzői jog és a Veteményem Kft. üzemeltető vállalkozás székhelye szerint hatáskörrel rendelkező magyar bíróság illetékességének is.

Fizetéssel

 1. Fizetés
 2. Fizetés kapcsolatos adatkezelés

Az ismétlődő bankkártyás fizetés (továbbiakban: „Ismétlődő fizetés”) egy, a SimplePay által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Vásárló által a regisztrációs tranzakció során megadott bankkártyaadatokkal a jövőben újabb fizetéseket lehet kezdeményezni a bankkártyaadatok újbóli megadása nélkül. Az Ismétlődő fizetés igénybevételéhez jelen nyilatkozat elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a sikeres regisztrációs tranzakciót követően jelen alkalmazásban www.app.vetemenye.hu kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártyaadatok újbóli megadása és az Ön tranzakciónként hozzájárulása nélkül a Kereskedő által kezdeményezve történjenek. Figyelem(!): a bankkártyaadatok kezelése a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatokhoz sem a Kereskedő, sem a SimplePay nem fér hozzá. A Kereskedő által tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett ismétlődő fizetéses tranzakciókért közvetlenül a Kereskedő felel, Kereskedő fizetési szolgáltatójával (SimplePay) szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt. Jelen tájékoztatót átolvastam, annak tartalmát tudomásul veszem és elfogadom.

Tudomásul veszem, hogy a Veteményem Korlátolt Felelősségű Társaság , 3000, Eger, Mátyás király út 115. adatkezelő által a www.vetemenyem.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: - név - cím - telefonszám - email cím

 1. Adatvédelem

A weboldal adatkezelési tájékoztatója elérhető a következő oldalon:https://app.vetemenyem.hu/dokumentumok/adatkezelesi-nyilatkozat

Eger, 2021.12.01.

Minden jog fenntartva!